Oslava velikonočních svátků v Havířově, tak jak má být

Oslavu velikonoc jsme v tomto roce uspořádali 26.3.2024 v našem BGZ trochu jinak, bylo to velké překvapení pro naše členy. Vyzdobili jsme Spolek pomlázkou, velikonočními kraslicemi, narciskami. Studenti Gymnázia pro nás sami uvařili a připravili Eintopf, donesli ve velkých hrncích do Spolku a také na prostřené stoly našim členům sami servírovali.

Nechyběli ani velikonoční ubrousky, paní učitelka Lucie Homolová udělala malé kornoutky na omalované vajíčko, které sama pekla a vajíčka ozdobila. Každý náš člen dostal mimo talíře Eintopfu také toto ozdobené vajíčko v kornoutku, ozdobeného králíčka (perníček), které studenti zdobili. Všichni jsme dostali ručně dělané velikonoční přáníčko s podpisy studentů, z papíru vyrobená a nakreslená vajíčka na špejli… Atmosféra byla úžasná.

Studenti nás v německém jazyce s paní učitelkou přivítali, popřáli nám krásné velikonoce a  začalo servírování. Na stole nechyběl ani chléb, ale hlavně všem chutnal Eintopf a mnozí si i rádi přidali druhou porci. Bylo to opravdu chutné a dobré.

Ocenili tuto akci hlavně naši osamělí členové, kteří byli i k slzám dotčeni, za takovou milou péči. Takovouto oslavu už dlouho nezažili, povzbudilo je to k pozitivnímu myšlení a další chuti do života, když viděli velký kruh členů a zároveň přátel vedle sebe.

A ti mladší se shodli na tom, že konečně si užili v klidu a hezky oslavu velikonoc, jinak stále někam spěchají a něco připravují a kouzlo svátků se jim již hodně vytratilo ze života. Ani nádobí jsme nemyli. Studenti naskládali vše do chodby a druhý den dopoledne vše uklidili.

Jsme velmi rádi, že spolupráce s mladými a propojení generací takto krásně funguje.

Fotos

Příspěvek byl publikován v rubrice Einladung zur Mitgliederversammlung. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.